Afbeelding

Hoe verminder je medicijngebruik bij diabetes type 2?

Algemeen

HUISSEN - Woendagavond 19 oktober verzorgt de Herstelcirkel Huissen een tweede lezing over het leven met diabetes type 2. Ditmaal vertelt Harriet Verkoelen over voeding en diabetes type 2. Als diëtist en diabetesexpert weet Harriet veel over voeding specifiek voor mensen die diabetes type 2 hebben.

Alle deelnemers van de Herstelcirkel Huissen hebben zelf mogen ervaren hoe het aanpassen van hun voeding een positief effect heeft gehad op bijvoorbeeld het verminderen van hun insulinegebruik. Deze positieve ervaringen willen zij opnieuw graag delen en daarom hebben zij Harriet Verkoelen uitgenodigd om meer te vertellen over voeding in combinatie met diabetes type 2.

Harriet heeft al ruim dertig jaar ervaring in diabeteszorg en heeft als professional veelal kunnen zien hoeveel effect voeding heeft op het ziektebeeld van diabetes en hoe dit kan zorgen voor het verminderen van medicatiegebruik. In haar praktijk wordt ruim 90 procent van de mensen met type 2 die insuline spuiten, weer insulinevrij. Tijdens de lezing zal Harriet onder andere vertellen over de insulinecurve, insulineresistentie en het verschil tussen hyperinsulinemie en hyperglycemie.

De avond zal dus vooral over koolhydraatarme voeding gaan, maar ook over je stofwisseling en hoe dat door insuline wordt beïnvloedt. Hoe draagt koolhydraatarm eten bij aan het verminderen van medicatiegebruik en hoe beïnvloedt dat je insuline curve? Waar moet je bijvoorbeeld op letten? Hoeveel koolhydraten heb je per dag nodig? Wat zijn precies de voor- en nadelen? Harriet legt tijdens de lezing uit hoe diabetes en voeding elkaar beïnvloeden en zal ook alle vragen hierover beantwoorden. Ook heeft Harriet (kook)boeken geschreven over diabetes in combinatie met koolhydraatarme voeding. Deze zijn na afloop van de lezing te koop.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 19 oktober om 19:30 uur in De Zandse Kerk (Van Wijkstraat 33) in Huissen. De lezing is gratis toegankelijk voor iedereen. De Zandse Kerk is open vanaf 19:00 uur. Graag willen we je vragen om je van te voren aan te melden via herstelcirkelhuissen@outlook.com of door te bellen/whatsappen naar 06 53695122.

Uitgelicht

Digitale krant