Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Waal.&nbsp;</p>

Waal. 

(Foto: Energieloket Lingewaard)

Wie verdient de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs?

LINGEWAARD - Welke persoon of organisatie wint de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022? Wie is duurzaam bezig, bijvoorbeeld met energiemaatregelen, het verbeteren van natuur en landschap of het bij elkaar brengen van mensen?

U kunt tot en met 26 september stemmen op uw favoriet. Dat kan door een bericht te sturen naar duurzaamheidsprijs@lingewaardenergie.nl. U kunt kiezen uit: Buitenschoolse opvang Het Oerkind / ’t Oerke, Dorpsauto van KBO Bemmel-Doornenburg, woon- en werkgemeenschap De Brouwketel, Wim Peters uit Gendt, Henny Campschroer van de Polderbende, Karin Verlaan en Piet van Rijsingen van Solaria en B&B Wijngaard de Zon, Jan de Moor van de Schoolmoestuintjes, Cor Princen uit Bemmel, De Minkhof, Stichting Welzijn Lingewaard en Rolan van Ierland uit Haalderen. Meer informatie over hen staat op www.energieloketlingewaard.nl/nieuws.

De prijs wordt georganiseerd door het Energieloket en de gemeente Lingewaard. De uitreiking is op de Dag van de Duurzaamheid op donderdag 6 oktober, in de Theaterkerk in Bemmel. Dan houdt meteoroloog Margot Ribberink een presentatie en is er een TOP-filmvoorstelling, The Biggest Little Farm. Inloop is om zeven uur, start om half acht. Kaartjes voor de avond zijn te koop via de website van de Theaterkerk (www.theaterkerk.nl).  

In de kerk is op 6 oktober ook het Energieloket Lingewaard, in de MGZ-zaal vanaf vijf uur ’s middags. Daar is een gratis isolatiemarkt ingericht. Er zijn allerlei isolatiematerialen te zien en de adviseurs zijn aanwezig. Zij geven advies over de verduurzaming van de woning, subsidies en het omlaag brengen van de energierekening.

Meer berichten