Aalbers-Taptoe Bemmel 2022.
Aalbers-Taptoe Bemmel 2022. Foto: Bart Braam

Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel 2022 daverend succes!

Algemeen

BEMMEL – Op zaterdag 10 september hield Eska Bemmel haar jaarlijkse Taptoe. Diverse topkorpsen uit Nederland reisden af naar Bemmel, om samen met Eska een prachtig evenement neer te zetten.

Afgelopen jaar is de Taptoecommissie vele malen bij elkaar gekomen om na te denken over de invulling van het programma. Diverse topkorpsen werden benaderd en gecontracteerd om deel te nemen aan dit prachtige evenement en tevens werd er besloten om terug te keren naar het gazon voor kasteel De Kinkelenburg.

Zaterdag in de vroege ochtend zag het weer er aanvankelijk somber uit, maar de verwachting was dat ná 12.00 uur het weer zou gaan opklaren. Na raadplegen van diverse weergoeroes en enig wijs beraad, werd besloten dat we door gaan. Tenslotte is Onze Lieve Heer een Bemmelnaar.

De Streetparade verliep droog en alleen tijdens de openingsintrada kwam er een buitje over. Daarna werd het droog en klaarde de lucht op. Het publiek was in grote getale aanwezig en de perfecte optredens van de topkorpsen maakten het geheel tot een daverend succes. De Taptoe werd afgesloten met een spectaculaire gezamenlijke finale, waarin de slagwerkers van Eska Bemmel samen met de slagwerkers van showband Urk een nummer ten gehore brachten. En werd er onder muzikale begeleiding van een solo-piper, het prachtige nummer ‘Highland Cathedral’ gespeeld.

Wij bedanken alle deelnemende korpsen, sponsoren, adverteerders, bezoekers, medewerkers en bedrijven die hieraan hebben bijgedragen! Nieuwsgierig naar de beelden? Kijk op www.taptoebemmel.nl.

Uitgelicht

Digitale krant