Jos Stokkel (l) en Odin Mol.
Jos Stokkel (l) en Odin Mol.

Damvereniging VBI begint nieuwe compettie met royale winst op Fryslân

Algemeen

HUISSEN - De eerste ronde van de nieuwe damcompetitie 2022-2023 leverde damvereniging VBI een uitstekend resultaat op. Fryslân  beschikt weliswaar niet over een bijzonder sterk team maar de wedstrijd pakte voor damvereniging VBI in een wel heel royale 15-5 zege uit.

Odin Mol beet het spit af. Hij isoleerde zijn tegenstander, won een schijf en vervolgens de partij. Johan Krajenbrink kwam goed uit de opening. In een sterke stand versloeg hij zijn tegenstander na een eenvoudige slagzet. Guntis Valneris trof de sterke Friese kopman en vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen. Er kwam een gelijkwaardig spel op het bord dat op remise uitliep. 

Fred de Koning stond aanvankelijk niet slecht  maar in het middenspel koos hij een verkeerde voortzetting, kwam in de problemen en moest uiteindelijk de beide punten inleveren. Wouter Ludwig plaatste na een wat onduidelijk begin vervolgens een beslissende aanval. Toine Brouwers kwam in een lastige partij terecht en stond er niet goed voor. Hij verdedigde zich verder goed en kon de remise binnenslepen. 

Bij Alexander Baljakin was al vrij snel duidelijk dat hij op winst aanstevende. Hij won zijn partij met overmacht. Jasper Lemmen speelde tegen een gelijkwaardige tegenstander een partij waarin vrij weinig gebeurde. Uiteindelijk werden dan ook de punten gedeeld. Jos Stokkel kwam goed uit de opening. In het late middenspel forceerde hij beslissend voordeel. Ook Gérard Jansen begon met een goede opening. Zijn tegenstander kwam in de problemen wat uiteindelijk leidde tot een overtuigende winst voor Gérard.

Uitgelicht

Digitale krant