Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p><em>Ineke Visser, Landelijk Expertisecentrum Sterven</em> </p>

Ineke Visser, Landelijk Expertisecentrum Sterven

Lezing Ineke Visser Landelijk Expertisecentrum Sterven in Huissen

HUISSEN - Op donderdag 29 september 19.30 uur geeft Ineke Visser, voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum Sterven de lezing: “Sterven, hoe gaat dat?” in het Dominicanenklooster in Huissen.

De lezing wordt gehouden in de aula van het Dominicanenklooster, ingang Stadswal Huissen (derde verdieping, rolstoel-toegankelijk). De lezing wordt georganiseerd door Tumulus Uitvaart en is voor belangstellenden gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wilt u zich voor deze avond aanmelden? Dat kan door een mail te sturen aan info@tumulus.nl of telefonisch: 026-32 58 440.

Ineke Visser

Na een studie geestelijke begeleiding aan de Universiteit voor Humanistiek resulteerde haar onderzoek met neuropsychiater vooraanstaand neuropsychiater Peter Fenwick (UK) in haar boek In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood. Ineke nam het initiatief tot oprichting van het Landelijk Expertisecentrum Sterven om kennis, wijsheid en ervaring over te brengen op het Nederlandse publiek, op vrijwilligers en beroepskrachten in de terminale zorg, op zorgprofessionals en overige hulpverleners. Haar boek Een andere kijk op orgaandonatie – verkenningen van het stervensproces is een gids -zonder maatschappelijke druk- voor wie twijfelt om zich te registreren als donor, onzeker is over wat er gebeurt als je hersendood bent verklaard, wil weten wat er rondom sterven gebeurt en zich wil oriënteren rondom het thema orgaandonatie.

Funeraire Salon Tumulus Uitvaart

Met de Funeraire Salon willen Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) en collega Britt van Uem thema’s rond de dood meer bespreekbaar maken, maar vooral ook informeren.

Na deze lezing volgen nog 3 donderdagavonden in het seizoen 2022-2023:

-10 november: Opleider overleden verzorging Paula Swinkels over het geven van de laatste zorg en de verschillende manieren van opbaren.

-16 februari: Zuster Astrid Broeders, verpleegkundige in het Hospice Rozenheuvel (Rozendaal) vertelt over het leven en werken in het hospice.

-1 juni: Theatergroep De Kunst van het rouwen: voorstelling met de veelzeggende titel “Dan neem je toch gewoon een hond?”

Wie belangstelling heeft voor één of meer lezingen, graag van tevoren aanmelden in verband met beperkte plaatsen. Aanmelden via mailadres info@tumulus.nl of tel. 026-3258440.

Meer berichten