Koningspaar Pascal en Karin Peters.
Koningspaar Pascal en Karin Peters. Foto: Schutterij GvA Doornenburg

Pascal Peters schutterskoning in Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Zaterdag 17 september was het een drukte van belang op de schietweide van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Na drie jaar vond daar het koning- en prijsschieten weer plaats.

Vanwege de statutenwijziging van de schutterij eerder dit jaar mochten naast de heren nu ook de dames meedingen om de prijzen. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd! Imke Barten was de allereerste dame aan de schietmast in de 232-jarige geschiedenis van de schutterij. Vele dames volgden haar die middag en Jamie de Beijer won zelfs de eerste prijs.

Na het prijsschieten volgde het koningschieten. Na 24 schoten viel de ‘vogel’ en werd Pascal Peters officieel ‘Koning van Doornenburg’.

Maandagochtend werd traditioneel begonnen met de huldiging van de jubilarissen en de uitreiking van de ‘Gijsbrecht’, het felbegeerde beeldje van schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Deze laatste werd gewonnen door Piet Oostendorp. Piet werd daarmee de ‘Schutter van het Jaar’ vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet, door middel van licht en geluid, voor Doornenburg en haar verenigingen.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief