Bijenhotel Hulhuizen.
Bijenhotel Hulhuizen. Foto: Wimke

Hulhuizen bijenhotel rijker

Algemeen

HULHUIZEN - Comité Hulhuizen200 is apetrots trots op het splinternieuwe bijenhotel en steunt hiermee de wilde bij. Hulhuizen200 had de nieuwbouw plannen vorig jaar al  gemaakt en konden het bouwwerk in eigen beheer op de tekentafel krijgen. 

Er is een paar zaterdagen getimmerd gezaagd en geschroefd, om dit mooie resutaat te krijgen. Het is gemaakt van duurzaam Douglashout en heeft zelfs een sedum dak,.waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat.

Rondom het hotel wordt binnenkort een aangeklede tuin aangelegd met planten en bloemen waar de solitaire bijen hun voedsel vandaan kunnen halen. Het doel van dit hotel is om de bijenpopulatie een handje te helpen in het voortbestaan. Dat is hard nodig, want het gaat niet zo goed met de Nederlandse wilde bijen: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. 80 procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door wilde bijen en andere bestuivende insecten. 

Hij staat aan de Doornenburgsestraat, nabij de kruising met de Munnikhofsestraat en goed zichtbaar voor passanten.

De onthulling vond plaats tijdens de landelijke burendag op zaterdag 24 september. De weersvoorspellingen waren niet optimaal, maar tijdens de presentatie klaarde het behoorlijk op. Het Comité Hulhuizen200 dankt de grondeigenaar voor dit toegewezen leuke plekje en wensen alle inwoners van Hulhuizen veel plezier van dit bijenhotel.

Het bijenhotel is gesponsord door G Mastenbroek Bouwsupport en een bijdrage van het Oranjefonds. Meer info: www.hulhuizen200.nl.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief