Dansen met dementie

Algemeen

HUISSEN - Haal je dansschoenen uit de kast en trek je mooiste kleren aan want... het Danspaleis komt eraan! Op woensdag 30 november kun je tussen 15.00 en 17.00 uur lekker swingen in De Zandse Kerk en genieten van vrolijke en gezellige dansmuziek. Een feest der herkenning. Voetjes van de vloer of meedeinen vanuit de stoel, alles is mogelijk.

Alzheimer Nederland afdeling Arnhem en omstreken organiseert samen met het Danspaleis een onvergetelijke middag speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Op deze manier willen zij de mensen stimuleren lekker te bewegen, te genieten en willen zij de mensen een gevoel van saamhorigheid geven. De vrijwilligers staan klaar om te helpen waar nodig en natuurlijk voor een dansje.

Het Danspaleis vindt plaats in De Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33, in Huissen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Entree is 2,50 euro per persoon. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar: www.alzheimer-nederland.nl/arnhem

Muziektherapie: een medicijn bij dementie

Op woensdagavond 14 december vertelt muziektherapeut Stan Fecken in het Alzheimer Café Lingewaard in De Zandse Kerk wat muziek met het brein kan doen. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Aanvang: 19:30 uur.

Iedere tweede woensdag van de maand is er een Alzheimer Café in De Zandse Kerk waar mensen met dementie, hun mantelzorgers, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen. Geïnteresseerd in het programma van het komend half jaar? Mail naar: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief