Muziek in Alzheimercafé. (foto: Mohamed Hassan via Pixabay)
Muziek in Alzheimercafé. (foto: Mohamed Hassan via Pixabay) Foto: Mohamed Hassan via Pixabay

Muziektherapie: een medicijn bij dementie

Algemeen

HUISSEN - In het Alzheimercafé van woensdagavond 14 december in De Zandse Kerk in Huissen vertelt muziektherapeut Stan Fecken wat muziek met het brein kan doen. 

Bijna iedereen heeft iets met muziek. Muziektherapie is een therapie voor verschillende doelgroepen. Het is met name geschikt voor mensen met dementie en gedragsproblemen. Muziek kan bepaalde emoties oproepen en daarmee de gemoedstoestand positief beïnvloeden. Mensen met dementie kunnen vaak goed meezingen met een melodie, terwijl ze allerlei andere zaken vergeten. Muziek ondersteunt op die manier het geheugen. In de praktijk hoor je met name dat het welbevinden en de kwaliteit van leven verbeteren door muziek. Mensen worden rustiger en zijn meer ontspannen. Hierdoor is het ook makkelijker om andere dingen, zoals korte gesprekken, te ondernemen met mensen met dementie.

Stan is een zeer ervaren muziektherapeut. Hij werkt bij Stichting Innoforte in Velp/Arnhem en hij heeft zijn ervaring al veel kunnen inzetten bij met name mensen met dementie.

Informatie

Het programma begint om 19:30 uur. De Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33 in Huissen is open vanaf 19:00 uur. De toegang is gratis. Deze avond kun je ook het programma van het Alzheimer Café Lingewaard voor het komend halfjaar meenemen. Graag aanmelden voor deze avond per e-mail: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl, dan reserveren wij een plekje voor je.

Het Alzheimer Café Lingewaard is een maandelijks terugkerende ontmoetingsplaats (van september t/m juni), waar mensen met dementie, hun mantelzorgers, partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen. Elke keer is er een speciale gast die over een specifiek thema vertelt. Loop gerust eens binnen en kom sfeer proeven.

Uitgelicht

Digitale krant