Sander Wels met de Neptunvlag.
Sander Wels met de Neptunvlag. Foto: Anne-Marie Wels

Geslaagde schippersverenigingsavond Sterreschans

Algemeen

DOORNENBURG - Afgelopen vrijdag 25 november was er een druk bezochte praatavond, ook leden van zuster vereniging St. Nicolaas uit Millingen waren gekomen. Dit keer kwam dhr. Sander Wels zijn verhaal van vorige maal over zijn belevenissen bij de RWS, Rijks Water Staat afmaken met als thema: ‘Varen doen we samen’.

Bij binnenkomst liet ‘onze’ cineast Christiaan Wijninga al een mooie nostalgische film uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw op het scherm zien, waar met belangstelling naar werd gekeken door de vele ‘oud-varenden’. 

Hierna heette de voorzitter Sander Wels met zijn vrouw uit Gorsel welkom en kon Sander beginnen met zijn lezing over het samen varen van beroeps en recreatievaart.

Ook de beroeps en pleziervaart moeten bunkeren, zo kwam ook het Neptun bunkersteiger in Nijmegen op foto’s voorbij. Het bestuur wist dat de vader van Sander vroeger op dat steiger had gewerkt. Eén van de bestuursleden had nog een in de verpakking zittende Neptunvlag om deze als bedankje te overhandigen. Bij het uitvouwen moest Sander een traantje weg pinken en bedankte het bestuur en aanwezigen voor dit leuke cadeau.

Hierna werd nog gezellig wat na gepraat, Christiaan had nog een mooie oude film over de binnenvaart, waarna een ieder voldaan huiswaarts ging. 

Uitgelicht

Digitale krant