Ervaren speler Danny geeft instructies aan de sportcoaches.
Ervaren speler Danny geeft instructies aan de sportcoaches. Foto: Mirjam Witjes

Daag jij de sportcoaches uit?

Algemeen

GENDT - Maak kennis met de sportcoaches tijdens het sporten? Wij komen graag een keer langs! Dynamic tennis in Gendt (SWOG) had de primeur met de sportieve uitdaging voor de sportcoaches. Daarna was BC Gendt de gastheer van de sportcoaches. Een kleine gemoedelijke en zeer sportieve vereniging vol met goede ideeën en klaar voor nieuwe leden.

Een gastvrije ontvangst door badmintonclub Gendt. Waarbij wij verwacht hadden een avond wedstrijdjes te spelen had de badmintonclub een ervaren speler Danny geregeld om de sportcoaches een beginnerslesje badminton te geven. Niet een wegwaaiend pluimpje, nee een shuttle, snelheid en een rood hoofd! Van beide kanten zijn de verwachtingen overtroffen, de sportcoaches kwamen er al snel achter dat badminton veel meer is dan een ‘campingspel’ en de club zag dat er toch best wat talent aanwezig was bij de sportcoaches (al zeggen we het zelf). De beginnersles kon snel de prullenbak in. Na de lob en de drop kwam de smash en de drive. Zo hebben we in een korte les aan veel van de technieken mogen ruiken.

Na 20 minuten spelen waren de koppies rood aangelopen. Het ‘labelen’ moest toen nog beginnen. Met hulp van een ervaren speler naast ons speelde we fanatieke dubbel potjes (2 tegen 2). Na drie potjes met verschillende mede-/tegenspelers was de pijp aardig leeg. De derde helft in zicht.

Het bezoek heeft naast het nodige plezier ook een informatieve kant. Door het bezoek aan de clubs begrijpen wij beter waar jullie als verenigingen mee te maken hebben. De Gendtse badmintonclub heeft aan enthousiasme en speelplezier geen gebrek, maar er mogen best leden bij. In hoogtij dagen waren de banen vol, nu is er ruimte vrij. Er is steeds meer aanbod (ook) voor de meiden/vrouwen. De badmintonclub staat open voor jeugdleden maar wil dit graag samen met een andere vereniging doen om zo de jeugd een breed motorische opleiding te geven. Kortom genoeg kansen!

“Wil jij ook dat de sportcoaches een keer bij jouw club langskomen? Neem dan contact op met Thijs Sloot t.sloot@swlingewaard.nl 06 82336027. Dan plannen we een afspraak in op een (reguliere) trainings- /speelavond. We gaan met veel plezier jullie sportieve uitdagingen aan!”

Uitgelicht

Digitale krant