De familie Oosterink met hun winnende koe Rusty.
De familie Oosterink met hun winnende koe Rusty.

Rusty verslaat titelverdediger Liny en is Miss Over-Betuwe

Algemeen

ANGEREN - Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk trok Eastland Rusty 1269 aan het langste eind. De fraaie koe van Vincent en Nicolien Oosterink uit Angeren mag zich Miss Over-Betuwe 2022 noemen.

De bonte en jeugdige Rusty was de mooiste koe van alle deelnemers van de videokeuring die fokclub Over-Betuwe dit najaar organiseerde. Tijdens een videokeuring presenteren melkveehouders op hun eigen erf hun mooiste koe aan een professionele jury terwijl een cameraman videobeelden maakt.
Afgelopen week werden deze beelden getoond tijdens de startavond van de fokclub aan alle leden. De jury, dit jaar CRV hoofdinspecteur Addy Moree, voorzag de beelden die Piet Janssen maakte van commentaar en maakte zijn winnaar bekend.

Op jacht naar tweede titel

Rusty kreeg dit jaar opvallend veel concurrentie. Ze won haar klasse, maar kreeg forse tegenstand van de jongere koe Zwarthak 267 van de familie Derksen uit Herveld. Ook de zes jaar oude Liny 1 van de familie Berendsen uit Elst meldde zich voor de titel. Lily werd vorig jaar kampioene en de gitzwarte koe deed een serieuze poging haar titel te prolongeren. Toch was het uiteindelijk Rusty die met de hoofdprijs naar huis ging.
‘Rusty is koe die alles in zich heeft om gezond oud te worden. Ze heeft een sterk gedragen uier stapt heel vlot’, zo luidde het jurycommentaar. Aan de videokeuring deden dit jaar 22 koeien mee van 11 bedrijven uit de regio. Met twaalf jaar was Nelly 553 van de familie Middelkoop uit Valburg de oudste koe van de keuring.

Vincent Oosterink toont zijn koe Rusty voor het oog van de jury en de cameraman.

Uitgelicht

Digitale krant