Overzicht van de polder in Gendt bij aanvang van de archeologische werkzaamheden.
Overzicht van de polder in Gendt bij aanvang van de archeologische werkzaamheden. Foto: Erwin Labijt K3Delta

Lezing Archeologische vondsten in de polder

Algemeen

BEMMEL - Erwin Labijt, werkzaam bij K3Delta en amateurgeoloog, zal op 15 december een lezing voor ons verzorgen. Erwin is geboren en getogen in Gendt en hij is nauw betrokken bij het archeologisch onderzoek in de Gendtse polder, waar ook geologen en paleontologen aan deelnemen. 

Hij laat ons zien wat er gebeurt bij het graven in de grond: Je graaft als het ware in het verleden. De bodem bevat veel waardevolle schatten. Erwin heeft in onze regio al voorwerpen uit het verleden aangetroffen die nu in het Valkhofmuseum in Nijmegen liggen. Wij mogen kijken naar een klein overzicht van de vondsten die tot op heden gedaan zijn.

U bent van harte welkom deze lezing bij te wonen in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
De kosten voor de lezing zijn 7,50 euro per persoon inclusief koffie of thee. Vrijwilligers betalen 5,00 euro en houders van de Vriendenkaart 2022-2023 van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Vriendenkaarten kan men kopen voor de lezing.

Uitgelicht

Digitale krant