Een deelnemende wagen tijdens de optocht in 2020.
Een deelnemende wagen tijdens de optocht in 2020. Foto: Jaap Plattèl/DeDoornenburger.nl

Carnavalsoptocht in Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Op zaterdag 18 februari start om 15.00 uur in Doornenburg de carnavalsoptocht.

Deze optocht trekt met mooie wagens en prachtig uitgedoste mensen door de Doornenburgse straten. De optocht in Doornenburg kent een steeds grotere publieke belangstelling langs de kant van de weg. Doornenburg heeft in het carnavalsweekend namelijk als eerste plaats een optocht in Lingewaard. Het aantal deelnemers aan de optocht kent ook een stijgende lijn. Het is prachtig voor de toeschouwers om te zien hoeveel creativiteit er aanwezig is in de optocht.

Ook carnavalsvierders buiten Doornenburg kunnen meedoen met de optocht! Deelname is gratis en aanmelding vooraf is verplicht. Je kunt je aanmelden per mail info@carnavaldoornenburg.nl of via tel/app 06-20594243 (Rick).

Vooraf aangemelde deelnemers aan de carnavalsoptocht ontvangen van de organisatie startgeld. Deze wordt overhandigd bij het ophalen van het startnummer in het Schuttersgebouw op zaterdag 18 februari tussen 13.00 - 14.45 uur. Daarnaast maken de deelnemers aan de optocht kans om mooie geldprijzen te winnen! 

In de komende weken is het dus zaak om je familie, vrienden, buurt, vereniging bij elkaar te roepen en na te denken over een leuk en creatief ontwerp voor jouw deelname. Kijk wat je kunt gebruiken en wat je in deze tijden van energiecrisis kunt hergebruiken. 

Je kunt aan diverse categorieën deelnemen zoals grote/kleine wagens, grote/kleine loopgroepen, duo’s/trio’s, einzelgänger en jeugd.
Na afloop van de optocht is er een gezellige Alaafterparty in het Schuttersgebouw met muzikale medewerking van het olijke trio ‘3xNix’.

Meer info staat op www.carnavaldoornenburg.nl.

Uitgelicht

Digitale krant