Foto van eerdere optocht.
Foto van eerdere optocht. Foto: John Regensburg

Jaarlijkse lampionoptocht door Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Het Oranjecomité Bemmel-Ressen verzorgt op 31 januari weer de traditionele jaarlijkse lampionoptocht. Deze feestelijke gebeurtenis is bedoeld voor alle kinderen tot en met 12 jaar die in Bemmel wonen of in Bemmel op school zitten. We verzamelen op het plein voor de Kinkel te Bemmel vanaf 18.00 uur, de optocht start om 18.30 uur. 

Vanaf 18.00 uur kunnen de kinderen in de Kinkel voor één euro contant een lampionstokje met verlichting en lampion kopen. Meelopen met een zelfgemaakt exemplaar mag natuurlijk ook.
Om 18.30 uur vertrekt de optocht onder muzikale begeleiding van drumfanfare Eska.

De route gaat dwars door het centrum van Bemmel en eindigt rond 19.00 uur op het plein voor Grand Café Lingehof, bij De Gouden Appel. Daar krijgen de kinderen gratis stroopwafels en warme chocolademelk. Voor de ouders is er gratis koffie en glühwein. Het Bemmelse dweilorkest De Dreumels speelt live muziek.

Via de basisscholen en peuterspeelzalen ontvangen kinderen en hun ouders een uitnodiging. Bemmelse kinderen die buiten Bemmel op een basisschool zitten zijn ook van harte welkom om deel te nemen aan de optocht.

Net als voorgaande jaren is er een tekenwedstrijd. Kinderen die de kleurplaat het mooist of origineelst inkleuren maken kans op een leuke prijs!
De kleurplaat staat op de achterkant van de uitnodiging en is ook te downloaden op de website van het Oranje Comité. Tevens is de kleurplaat te verkrijgen bij de Jumbo Supermarkt in Bemmel.

Als de optocht niet zou kunnen doorgaan door bijvoorbeeld slecht weer, wordt dat op www.oranjecomitebemmel.nl en op Facebook gemeld!

Uitgelicht

Digitale krant