Finale senioren B.
Finale senioren B. Foto: Maarten Nijenhuis

Johan Schuurman opnieuw clubkampioen bij TTV Essentia

Algemeen

BEMMEL - Op zondag 22 januari waren de jaarlijkse clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging Essentia. Zoals altijd vond het plaats in ‘de Kooi’ te Bemmel. Bij de jeugd ging Daan Denkers weer met de winst naar huis. In de finale wist hij af te rekenen met Sam Bierman. 

Daarnaast won Daan ook de Grajo-cup doordat hij het beste resultaat van alle leden in de competitie had behaald. Een talent voor de toekomst! Davy van Kempen heeft het tafeltennistalent ook in zijn bloed zitten. Hij wist bij de senioren C de finale van Frits Lemmen te winnen. Van zenuwen was niets te merken ondanks dat het zijn eerste deelname aan de clubkampioenschappen was.

De beker bij de senioren B werd door Rene Frentz mee naar huis genomen. Maarten Nijenhuis kon door een blessure zijn titel niet verdedigen. Rene was in de finale te sterk voor Dick Wismans. Al vaker speelden zij een finale, maar ook ditmaal was Rene te sterk. De wedstrijden bij de senioren A waren om te smullen. Zelden werd er zo’n hoog niveau bereikt. Coen Derks (13) deed voor het eerst mee bij de senioren, aangezien hij het niveau van de jeugd wel ontgroeid was. Hij kwam tot de halve finale waarin net ten onder ging tegen de latere winnaar Johan Schuurman. Thijs Stalpers was in de finale tot het uiterste gegaan, maar kwam toch tekort tegen Johan.

Al met al was het een prachtige dag in De Kooi. De vele bezoekers hebben genoten van de mooie tafeltennissport. Op naar een mooi nieuw seizoen in de competitie!

Uitgelicht

Digitale krant