LUNA kamerkoor in de Kapel van het Dominicanerklooster

Algemeen

HUISSEN - Op vrijdag 10 februari geeft het Luna Kamerkoor in het Dominicanenklooster in Huissen een concert met de titel ‘Magnifiat’.  

Het Magnificat is een muzikale bewerking van een canticum dat in de bijbel gevonden wordt in het evangelie van Lucas. Het is een lofzang gezongen door de Maagd Maria na de aankondiging door de engel Gabriel dat ze de zoon van God zal dragen. 

Het Luna Kamerkoor is in 1997 opgericht en voert per jaar twee bijzondere projecten uit. In dit concert staan de gezangen die (in)direct met Maria te maken hebben centraal, daarom is deze keer gekozen voor een vrouwenkoor, bestaande uit 24 gevorderde, enthousiaste zangeressen. 

Het Ave Verum Corpus van Poulenc en delen uit de mis Regina Caeli van Palestrina zijn slechts enkele composities. In het laatstgenoemde klinken enkele vaste delen uit een mis. Baptiste Lully verwerkt in het motet Regina Caeli de originele tekst van het gelijknamig mariagezang. Van Ola Gjeillo, een Amerikaanse componist met Noorse voorvaderen, staat het Ave Generosa op het programma. Omdat vrouw-zijn & kinderen toch dichtbij elkaar staat is er gekozen voor vijf korte wereldlijke liederen genaamd Petits Voix (kleine stemmetjes) van Francis Poulenc, dat verschillende fragmenten uit het dagelijkse kinderleven uitbeeldt. 

Het concert in het Dominicanenklooster begint om 20.15 uur. Toegangskaarten à vijftien euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen.
Een programmaboekje met uitgebreidere informatie over de werken en de componisten wordt u gratis aangeboden.

Uitgelicht

Digitale krant