Afbeelding

Huissen in woord en beeld

Algemeen

HUISSEN - Onder grote belangstelling is in de Bibliotheek in Huissen de expositie geopend: Woorden verbeelden, beelden verwoorden en het gelijknamige boek gepresenteerd. In een aantal aquarellen heeft Hai Verstappen een beeld gegeven van de mooiste plekjes van Huissen. In zijn openingswoord zei hij: "Ik zie het als een cadeautje aan Huissen 700 jaar stad".

De aquarellen zijn gebundeld in een boekje en van prozaïsche woorden voorzien door Jan Werkman. Voor Werkman een hele uitdaging. Over zijn eerdere bundels 'Liefde' en 'Dichtbij' zei hij: "Ik zoek geen woorden, zij vinden mij …" Nu moest Werkman op zoek naar de juiste woorden bij de aquarellen. Kenmerkend voor zijn stijl: het spelen met taal, blijkt ook weer uit dit boekje.

Uit de handen van Hai Verstappen ontving mevrouw Thebes, een geboren en getogen Huissense, het eerste exemplaar. Verstappen heeft al eerder op dezelfde wijze een boekje over Bemmel gemaakt samen met een Bemmelse dichteres. Hij is van plan dit voor alle kernen van Lingewaard te doen.

Tot en met 14 maart zijn de aquarellen en het boekje te bewonderen en te koop in de Bibliotheek in Huissen.

 

 

Uitgelicht

Digitale krant