Bosuilkuiken.
Bosuilkuiken. Foto: Rob Schenkelaars

Lezing over uilen bij het CNME Hemmen

Algemeen

HEMMEN - Op woensdag 5 april houdt Rob Schenkelaars een lezing voor het CNME Hemmen over uilen. 

Rob Schenkelaars is verbonden aan het ‘Roofvogel, Uilen en Egel informatie punt’ voorheen ‘Roofvogel-, Uilen- en Egelopvangcentrum Kapel Avezaath’. In 2022 heeft hij voor CNME een lezing verzorgd over egels.

Deze keer vertelt hij over uilensoorten die in Nederland in het wild voorkomen en hun verschillen, bijzonderheden en eigenaardigheden. Van net geboren uilskuikens  tot volwassen uilen met de verschillen per soort, want er zijn een heel aantal bijzonderheden waar de meeste mensen geen weet van hebben.

Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen Uilen en Roofvogels? Hoe goed ziet en hoort een uil et cetera. “Als u vragen heeft voor Rob, dan is daar ruim gelegenheid voor  om ze te stellen.” Bij dit verhaal worden foto’s vertoond om het een en ander duidelijker te maken en te illustreren.

De lezing is woensdagavond 5 april van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis De Oude School aanhet Kerkplein 4, Hemmen. Kosten: vijf euro. Consumpties zijn voor eigen rekening. Het is prettig wanneer men zich aanmeldt op: info@cnmehemmen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant