Nog een weg te gaan.
Nog een weg te gaan. Foto: Archief NTV

Nooit te Ver, let op uw saek!

Algemeen

HUISSEN - In de 68e jaarvergadering hebben de leden van de Huissense wandelsportvereniging Nooit te Ver het wandelschema voor het eerste half jaar 2023 vastgesteld. De eerste tocht heeft inmiddels in Mill plaats gevonden. Het vervolg was de Rode Kruistocht in Winterswijk op zondag 26 maart. 

Op zondag 16 april gaan de wandelaars naar Aalten. Zondag 30 april naar het Brabantse Geffen gevolgd door zondag 7 mei naar Gemert. De Molenwandeltocht te Kinderdijk is op zaterdag 3 juni. Verder is het voornemen nog deel te nemen aan een wandeltocht in Duitsland. Wellicht wordt dat Dulmen, maar dat zal in het najaar worden. 

Naast deze groeps wandeltochten kan op eigen initiatief deelgenomen worden aan de Kasteeltocht in Doornenburg. Een tocht die de deelnemers over het te Pannerdense veer voert naar een deel van de Liemers. De Huissense Exodus wandeltocht vindt plaats op zaterdag 24 juni. Kortom een goed gevuld wandelschema dat prima past in het trainingsschema voor de Nijmeegse vierdaagse, waaraan ook dit jaar weer een aantal leden van Nooit te Ver deelnemen. 

De start van de Huissense avondvierdaagse is op dinsdag 6 juni en eindigt op vrijdag 9 juni. Dit jaar zal er weer een verrassing dag worden georganiseerd. De datum van deze verrassing dag is nog niet vastgesteld. Wellicht wordt dat een zaterdag of zondag in de maand september. In ieder geval worden de weekends van de Airborne- en Poelwandeltocht alsook de Huissense kermis gemeden. 

Verder werd in deze vergadering aandacht besteed aan het creëren en het verkrijgen van continuïteit in het vrijwilligerskader.  Geconstateerd werd dat het steeds moeilijker wordt om voldoende toegerust kader ter beschikking te krijgen. Overigens een punt waaraan niet alleen Nooit te Ver aandacht aan zal moeten besteden. De landelijke tendens is overigens dat wandelverenigingen een verschuiving waarnemen van groepswandelingen naar individueel wandelen.

Ook Nooit te Ver zal dus moeten nadenken over een voldoende aansprekende invulling om bij de tijd te blijven en haar weg te vervolgen. Ook voor haar geldt, analoog aan een oud Hollands lied: let op uw saek.

Uitgelicht

Digitale krant