Korenmolen Bataaf Winterswijk.
Korenmolen Bataaf Winterswijk. Foto: Wim Peters

Nooit te Ver geeft acte de préséance bij Rode Kruis wandeltocht Winterswijk.

Algemeen

HUISSEN - De wandelaars van de Huissense wandelsportvereniging Nooit te Ver hebben op zondag 26 maart deelgenomen aan de Rode Kruis wandeltocht te Winterswijk. Deze wandeltocht werd voor de vierde keer georganiseerd door Atletiekvereniging Archeus. 

Tijdens deze wandeltocht kon worden genoten van het prachtige coulisselandschap rondom Winterswijk. Alle routes gingen deels over verharde wegen en deels over onverharde zandwegen en bospaden en voerden de wandelaars vlak langs kronkelende beekjes. De start vond plaats vanaf het clubgebouw van atletiekvereniging Archeus, gelegen naast een recent aangelegde nieuwe atletiekaccommodatie.

Via het terrein van de Winterswijkse Luchtvaart Club werd koers gezet naar het Gossinkbos en de Willinkbeek. Verder ging de route richting de Brinkheurne tot aan de Duitse grens in Kotten en langs de natuurgebieden onder andere langs de landgoederen Sieverdink Aarnink, Borkense Baan en Wooldseveen. De tocht voerde onder andere langs de Winterwijkse steengroeve en een uit 1801 daterende korenmolen, die tot 1958 in werking was voor het malen van graan. De rustplaats, ongeveer halverwege de wandeling, was in een boerenschuur al waar de wandelaars zich te goed konden doen aan enkele versnaperingen, koffie, thee en diverse drankjes. Uiteraard was het ook mogelijk om de heerlijk rijk belegde meegenomen boterhammen te verorberen. Het tweede gedeelte van de wandeling zat het weer helaas niet mee. Het was jammer dat door de regenval de onverharde bospaden op enkele plaatsen wat al te drassig werden, maar de wonderschone natuur met de daarbij horende diversiteit aan vogelgeluiden, vergoelijkte veel. In een gezellige sfeer kon in het clubhuis nog wat worden gedronken en nagepraat. Een ervaring rijker keerde het sportieve gezelschap rond vier uur tevreden weer huiswaarts om een uurtje later weer voet op Huissense grond te zetten.

Uitgelicht

Digitale krant