Collectanten Bemmel en Haalderen gezocht voor MS Fonds

Algemeen

LINGEWAARD - Van 26 juni tot en met 1 juli vindt vanuit het Nationaal MS Fonds de collecte weer plaats  om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose. De collecte zal zowel digitaal als met collectebussen aan huis plaats vinden.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het te genezen is. MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland zijn er meer dan 17.000 MS patiënten en jaarlijks krijgen ongeveer 800 mensen deze diagnose.

De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar. Het is dan ook de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om daarmee uiteindelijk MS te kunnen genezen.

“In deze tijd is het des te belangrijker dat er ook voor deze groep mensen hoop blijft en daarvoor is geld hard nodig. Als we meer collectanten zouden hebben, kunnen we meer geld ophalen. Met ongeveer vier uurtjes, verdeeld over twee zomeravonden, in deze collecteweek zijn we al heel blij met deze opbrengst.

Mocht u meer willen weten, neem dan een kijkje op https://nationaalmsfonds.nl/. Aanmelden kan via dezelfde site, via 010-5919839 of door rechtstreeks met de collectecoördinator voor Bemmel en Haalderen te bellen: Maurice ter Hark, 06-29 500 520.”

Uitgelicht

Digitale krant