Vroeger verscheen je bij competitietennis geheel in een wit tenue. (foto: Archief LTC Gendt)
Vroeger verscheen je bij competitietennis geheel in een wit tenue. (foto: Archief LTC Gendt) Foto: Archief LTC Gendt

Zestig jaar tennis in Gendt

Algemeen

GENDT - Dit jaar bestaat LTC Gendt 60 jaar en daar staat de tennisvereniging uitgebreid bij stil. Op zaterdag 10 juni is er een feestdag voor alle leden, voor jong en oud. Ook oud-leden zijn van harte uitgenodigd die dag van 16:00 tot 17:00 uur aan de Poelwijklaan in Gendt om gezellig samen een drankje te komen drinken en terug te blikken met beelden van door de jaren heen. Op baan 3 is er aansluitend een demonstratiewedstrijd te zien.

Even terug naar het ontstaan van de tennisvereniging... In het voorjaar van 1963 is in Gendt de tennisclub opgericht door een groep Gendtse vrienden die regelmatig in Bemmel tennisten. “We hadden een boerenbedrijf thuis, dus ik mocht van mijn ouders vanwege de kans op blessures niet op voetbal”, zegt Nico Bolder, één van de oprichters van LTC Gendt. 

De vriendengroep kreeg de handen bij de gemeente op elkaar. Op sportpark Walburgen in Gendt werden om te beginnen twee gravelbanen aangelegd achter de fietsenstalling van het zwembad. Later volgden nieuwe banen en een zelfgebouwd clubgebouw aan de Poelwijklaan. Het ledenaantal liep op tot een recordaantal van 700 tijdens de eeuwwisseling. “Dat aantal halen we vandaag niet meer, maar na corona is het ledenaantal weer flink gegroeid van 330 naar 470 leden”, aldus Sjaak Kregting, voorzitter van LTC Gendt. 

De Gendtse tennisvereniging bruist. Jaarlijks organiseert de tennisvereniging verschillende (open) toernooien voor jong en oud met vaak een gezellige nazit of slotfeest. LTC Gendt draait op vrijwilligers en participeert daarnaast actief in het sportgebeuren in Gemeente Lingewaard en de Gendtse samenleving. (www.tennisclubgendt.nl)

LTC Gendt ziet het aantal jeugdleden flink toenemen. (foto: LTC Gendt)

Uitgelicht

Digitale krant