Huissen geeft royaal voor KWF Kankerbestrijding

Algemeen

HUISSEN - Tijdens de KWF-collecteweek in Huissen is door zestig vrijwilligers liefst 9.849,40 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt.

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze wijkhoofden en collectanten elk jaar weer om langs de deuren te gaan en we zijn iedereen in Huissen heel dankbaar voor hun gift”, zegt Ben Roelofs, coördinator van het collecteteam.

Doneren via de QR-code

Dit jaar belden de collectanten voor het 2e jaar op rij aan met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Hierdoor zijn de giften direct binnen. En konden we elke dag online zien hoeveel er al was opgehaald!”

Ook collecteerden 32 van de 60 collectanten via WhatsApp. “Veel mensen vinden dat een fijne manier om te doneren.” Meer als een derde, 3.552,50 euro van de opbrengst in Huissen kwam binnen via Whatsapp.

Huissen is verdeeld in zes wijken met ieder een wijkhoofd en die heeft vervolgens weer een aantal collectanten tot zijn beschikking. Het bijzondere is ten opzichte van 2022, dat men toen wat huiverig voor de QR-methode was en dat er dit jaar al veel minder vreemd tegen aan werd gekeken. Dit blijkt ook uit de opbrengst. Er is dit jaar ruim 2000,00 euro meer opgehaald. Er zat één collectant bij die haar verhaal deelde op haar persoonlijke pagina bij KWF. Zij haalde 735,00 euro op. Een mooi resultaat! Bijzonder veel dank aan de collectanten en gevers.

Uitgelicht

Digitale krant