Afbeelding

Inspiratiemiddag voor buitenlui over biodiversiteit in Huissen

Algemeen

HUISSEN - Op vrijdag 6 oktober organiseert Marjolein Eeuwes, ambassadeur voor biodiversiteit in de gemeente Lingewaard, samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), een inspiratiemiddag op haar terrein. 

Deze bijeenkomst richt zich op particulieren met een tuin tussen 0,5 en 5 hectare in de gemeente Lingewaard die geïnteresseerd zijn in biodiversiteit en van elkaars ervaringen willen leren. De inspiratiemiddag, onderdeel van het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui, duurt van 15:00 tot 17:00 uur.

Dit netwerk richt zich op particuliere eigenaren met een wat grotere tuin die geen agrarische bestemming hebben. Zij hebben het potentieel om de natuurwaarden te vergroten. Het Praktijknetwerk faciliteert kennisdeling en biedt inspiratie over biodiversiteit. In elke gemeente is een ambassadeur actief.

Marjolein en haar man hebben zelf een tuin van 8000m² en vragen zich af hoe zij kunnen bijdragen aan het behoud van de natuurlijke leefomgeving. Met hulp van SLG hebben ze in 2018 hoogstambomen en een houtwal aangeplant. Na vijf jaar ziet hun voormalige wei er prachtig uit en hebben ze ook een bloemenweide ingezaaid en eetbare planten toegevoegd.

Geïnteresseerden met een tuin tussen 0,5 en 5 hectare kunnen zich aanmelden voor de inspiratiemiddag door een e-mail te sturen naar bostuinhuissen@gmail.com.
Meer informatie is te vinden op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-voor-buitenlui. De inspiratiemiddag biedt een waardevolle gelegenheid om kennis en ervaringen te delen en samen te werken aan een toekomstbestendige leefomgeving.

Uitgelicht

Digitale krant