Verenigingen in Lingewaard op pad met Grote Clubactie

Algemeen

LINGEWAARD - De Grote Clubactie is zaterdag 23 september losgebarsten. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun voor het verenigingsleven

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor drie euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum. 

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok

Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij

De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100.000 euro. De trekking vindt plaats op 28 november.

Dit jaar doen in de gemeente Lingewaard de volgende clubs mee:
Bemmel: Popkoor 2000, ESKA, Batouwe Basketball, GTV Zwieps, Ponyclub De Gele Rijdertjes, Rugbyclub Betuwe, Tafeltennisvereniging Essentia, Tennisclub Bemmel, Judokwai Huissen, MHC Bemmel 800 (een volledige lijst met deelnemers uit Bemmel kan worden opgevraagd).
Gendt: Badmintonclub Gendt, Tafeltennisvereniging Getava.
Huissen: H.V. Huissen, R.K. Huissense Voetbalvereniging, Volleybal Club Hexagon, Scouting Huissen-Zand.
Angeren: HV Angeren, Scouting Angeren.
Haalderen: RKVV HAVO Haalderen.

Uitgelicht

Digitale krant