Presentatie boek Gendt in Beeld

Algemeen

GENDT - De Historische Kring Gente viert zijn 40-jarig jubileum en ter gelegenheid hiervan is 29 september in Providentia te Gendt de presentatie van het boek ‘Gendt in Beeld’.

‘Gendt in Beeld’ is het derde ‘grote’ boek van de kring na ‘Gendt tussen Stad en Dorp’ en ‘Gendt tussen Kraaijenbosch en Knienepol’.
Dit boek is een blader- en kijkboek. De naam zegt het al, de nadruk ligt op de afbeeldingen, de tekst speelt een veel geringer rol. De oorspronkelijke opzet, een boek met de ‘mooiste’ foto’s van de kring bleek al snel niet te werken. Ook al omdat de redacteuren vinden dat het boek een breed beeld van de geschiedenis van Gendt moet geven, waarbij ook het meer recente verleden aandacht verdient. Mensen die over 25 of 30 jaar het boek uit de kast nemen kunnen dan zeggen: ‘Kijk, zo was het in het begin van de 21-ste eeuw.’

“Mocht u nog geen boek besteld hebben dan is dat nog mogelijk via het volgende email adres: info@historischekringgente.nl.” Het boek kost 15,00 euro bij voorinschrijving voor leden en 17,50 euro voor niet-leden. De voor-inschrijving stopt op 1 oktober. Daarna kost het boek 20,00 euro.

De avond, die muzikaal zal worden omlijst door de Harmonie en Hugo Peeters, begint om 19.00 uur en zal duren tot ongeveer 20.30 uur. Toegang is gratis.

Uitgelicht

Digitale krant