Parc Spelderholt met kasteel.
Parc Spelderholt met kasteel. Foto: Loopgroep Huissen

Loopgroep Huissen opent nieuw seizoen in Parc Spelderholt

Algemeen

HUISSEN - Zondag 17 september opende Loopgroep Huissen het nieuwe loop- en wandel seizoen met een loopevenement op een, voor de meeste deelnemers, unieke locatie; Het Spelderholt in Beekbergen. De lopers moesten al vroeg acte de préséance geven. Na ontvangst en een welkomstwoord van organisatie, klonk in het stille bos een luid ‘lang zal hij leven’ voor de, juist op die dag, verjarende voorzitter.

Alvorens te gaan hardlopen, wandelen of Nordiccen (ondersteuning met stokken) kreeg men uitleg over het Spelderhofcomplex en het park van het kasteel. De deelnemers konden kiezen uit  meerdere afstanden.

Het weer was de lopers goed gezind;  vlak voor de start hield de regen op en begon pas weer na binnenkomst van de laatste lopers die onderweg nog uitleg kregen over een aantal bezienswaardigheden op en  nabij Het Spelderholt . Bij terugkeer op locatie konden de deelnemers het natte tenue wisselen voor een droog trainingspak en kon genoten worden van een  lunch Loopgroep Huissen organiseert door het jaar heen verschillende bijzondere activiteiten. Zo vond afgelopen juni de eerste Midzomerrun plaats en werd ook de zomerstop op een ludieke manier gemarkeerd. Loopgroep Huissen is daardoor meer dan een groep lopers;  mensen die graag in de buitenlucht met anderen, onder professionele begeleiding, willen  werken aan hun individuele doelstellingen.
Meer weten: www.loopgroephuissen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant