Inwoners van Zilverkamp maken de vlaggen voor hun jubilerende wijk.
Inwoners van Zilverkamp maken de vlaggen voor hun jubilerende wijk. Foto: Hans van den Bos / bosbeeld

Windpark Koningspleij steunt projecten in Zilverkamp

Algemeen

HUISSEN - Van 1 januari tot 1 maart kunnen omwonenden van Windpark Koningspleij, zoals uit Zilverkamp – Huissen, weer projectaanvragen indienen bij het omgevingsfonds. “Heeft u een mooi idee om uw wijk duurzamer en leefbaarder te maken, grijp dan uw kans. Het is de bedoeling dat uw aanvraag breed gesteund wordt in de wijk en dat velen van uw initiatief zullen profiteren.”  

Afgelopen jaar werden er totaal zewven aanvragen gehonoreerd. De meeste projecten zijn inmiddels uitgevoerd. Vanuit Huissen kwam het verzoek van stichting De Zilverkamp of het windpark een bijdrage wilde leveren aan de feestelijkheden rond de vijftigste verjaardag van de wijk. De fraaie vlaggen die men heeft zien wapperen waren het resultaat.

“Heeft u interesse? Kijk dan voor meer informatie op de website van Windpark Koningspleij onder ‘Omgevingfonds’. Daar kunt u het aanvraagformulier downloaden waarop de projectaanvraag moet worden gedaan. Hier kunt u ook terecht voor vragen.

Een praktische tip: doe de aanvraag samen met anderen uit de buurt, of via een collectief uit de wijk, bijvoorbeeld wijkplatform, bewonersoverleg, bedrijvenvereniging, speeltuin- sportvereniging of vergelijkbare organisaties.”

Uitgelicht

Digitale krant