Afghanistans natuur in mix met (vooral) Spaanstalige muziek

Algemeen

HUISSEN - Het Internationaal Café brengt in De Zilverkamp bewoners uit diverse culturen bij elkaar. Zij zijn buren, maar ontmoetingen zijn er te weinig. Luisteren naar elkaars muziek en proeven van elkaars lekkernijen maakt gesprekken los. 

Op zondagmiddag 17 december is het Internationaal Café weer geopend. Deze keer toont de Afghaanse Belqis video’s van de natuur van Afghanistan. Ook brengt zij heerlijke zoetigheidjes mee voor bij de koffie/thee. Het duo Nuria & Joe trakteert ons met zang en gitaar op vooral Spaanstalige muziek. Maar in hun internationaal repertoire staan ook oude Nederlandse nummers. De entree is gratis. Het Café is geopend van 14.00 tot 17.00 uur in ‘t  Zilverhuus, Wagenweg 12c in Huissen. 

Bij het Internationaal Café gaat het om een gezellige middag waarbij wijkgenoten uit diverse landen met elkaar kunnen praten. Men kan van elkaars levenswijze en ideeën kennisnemen. Daarbij is geen plaats voor expliciete politieke en/of religieuze thema’s. De voertaal is Nederlands.

Vrijwilligers van de Koerdisch Nederlandse Vriendschap Stichting (KNVS) en Het Zilverhuus organiseren iedere derde zondag in de maand dit Café. Telkens staan andere landen in de belangstelling. Samen met wijkbewoners uit dat land wordt er geprogrammeerd, livemuziek gezocht en authentieke lekkernijen gemaakt. 

Uitgelicht

Digitale krant