Open Monumentendag: Het Ambacht Haalderen
Logo gemeentenieuwsonline.nl

Open Monumentendag: Het Ambacht Haalderen

BEMMEL - Zaterdag 12 september is het Open Monumentendag, De organisatie is in handen van de Historische Kring Bemmel, Haalderen Ressen. Het thema in 2015 van de jaarlijks gehouden Open Monumentendag is 'Oude Ambachten'.

Het aantal monumenten of activiteiten dat voldoet aan, het criterium oud ambacht in Bemmel, Haalderen en Ressen is niet groot. Het bestuur van de Historische Kring is zeer te spreken over de spontane medewerking van 'Het Ambacht Haalderen' gevestigd aan de Ambacht straat 8 in Haalderen.

Het Ambacht Haalderen

Het Ambacht Haalderen is in 1947 opgericht. Bij de oprichting waren betrokken: G. Janssen, J. Verhagen, B. Smits, E. van Loon en C. Mahler. De familie Janssen is altijd actief betrokken gebleven bij Het Ambacht. De zoon van G. Janssen, Bart Janssen is dat nu nog.

Een dynamische tijd volgde waarbij in een herkenbare stijl, Het Ambacht met wandversieringen en andere objecten, een bekende naam werd door heel Nederland. Dat Het Ambacht nog springlevend is, wordt duidelijk als je het gebouw binnengaat. Er is een prachtige showroom.

In de nieuwe vormen van objecten is te zien dat Het Ambacht, ook qua ontwerp en kleurkeuze zich blijft ontwikkelen. Het Ambacht biedt de mogelijkheid om workshops te volgen waarin het werken met klei, in al zijn facetten kan worden geoefend. Scholen, verenigingen maar ook hele families maken daar dankbaar gebruik van.

Tijdens Monumentendag zal Bart Janssen enkele demonstraties verzorgen. Kortom, Het Ambacht Haalderen, is een bezoek zeker waard. Iedereen is op Het Ambacht welkom tussen 10.30 en 15.00 uur.

Meer berichten