Afbeelding

Kinderen van basisscholen krijgen gastles financiële educatie

Zakelijk Zaken Nieuws

BETUWE - In het kader van het financieel gastlesprogramma Bank voor de klas krijgen de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen tijdens de Week van het geld bezoek van de Rabobank. Bankmedewerkers verruilen in de week van 14 t/m 18 maart hun baan heel even voor die van gastdocent. Als gastdocent leren ze de kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.
Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en dat de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Door bankmedewerkers in de klas te halen die vertellen over geld, leren kinderen dat geld meer is dan alleen een bankpasje.'


Bank voor de klas
Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door 14 banken tijdens de Week van het geld. Dit jaar hebben de banken als doelstelling om 4.500 gastlessen te geven tijdens de Week van het geld. Medewerkers van Rabobank Oost Betuwe gaan deze week bij de basisscholen De Ark in Elst en de De Abacus in Huissen op bezoek. Het doel is dat kinderen leren omgaan met geld. Praktische vragen als 'wat is een bankpas' en 'wat is een bank eigenlijk?' worden besproken. Ook wordt duidelijk hoe de kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, dat je door te werken meer geld te besteden hebt, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.
Cash Quiz
Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, een klassikaal teamspel dat speciaal is ontwikkeld. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud. Dit jaar speelt presentatrice Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, de hoofdrol in de films die onderdeel uitmaken van de Cash Quiz. Zij gaat als onderzoeksjournalist op onderzoek uit om meer te weten te komen over hoe je nou verstandig omgaat met geld.

Uitgelicht

Digitale krant