Afbeelding

Denned Installatietechniek en Putman Installatietechniek bundelen krachten

Zakelijk Zaken Nieuws

BETUWE - Denned Installatietechniek uit Huissen en Putman Installatietechniek uit Duiven gaan samen verder en verstevigen daarmee de marktpositie van beide bedrijven in de regio.

Putman Installatietechniek uit Duiven heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het onderhoud, ontwerp en aanbrengen van werktuigbouwkundige installaties. Vanuit het installatiebedrijf heeft Jan Putman een innovatief systeem ontwikkeld voor zonnepanelen. Voor de uitvinding van het zogeheten hybride pv panelen heeft Jan Putman het patent in zijn bezit. Denned Installatietechniek is een innovatief en snel groeiend bedrijf dat de totale elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor woningen en utiliteitsgebouwen verzorgt.

Gevraagd naar een toelichting op deze overname vertelt Jan Putman: "Medio vorig jaar raakte ik met Dennis (Dennis Scheffer, algemeen directeur Denned Installatietechniek, red.) in gesprek en merkten we dat we over de toekomst van onze bedrijven min of meer dezelfde visie hadden. Na een paar brainstormsessies waren we er allebei vrij snel van overtuigd dat onze installatiebedrijven elkaar perfect kunnen aanvullen en versterken. Ik kom bijvoorbeeld in mijn installatiebedrijf capaciteit te kort."
Dennis vervolgt: "Maar we zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben goed in de spiegel gekeken en moeten constateren dat onze visie over de zakelijke toekomst van onze bedrijven inderdaad op één lijn zit, maar dat we persoonlijk andere ambities hebben. Jan wil zijn focus en passie nóg meer leggen op de verdere ontwikkeling van zijn uitvinding en ik wil heel bewust een grotere en sterkere speler worden op het gebied van totaalinstallaties."
Beide directeuren hebben in onderling overleg besloten dat Jan Putman zich terugtrekt als directeur van Putman Installatietechniek en dat Dennis Scheffer zijn algemene directietaken uitbreidt en de leiding van Putman Installatietechniek overneemt. Bij Putman Installatietechniek en Denned Installatietechniek werken in totaal 45 mensen. Jan Putman gaat alleen verder met zijn innoverende hybride pv panelen.

Bij de overname wordt de identiteit van beide bedrijven behouden. Samenvattend zegt Jan Putman hierover: "Van deze overname wordt iedereen beter!"

Uitgelicht

Digitale krant