Afbeelding

Ode aan Gebski

Algemeen

GOCH/BEMMEL - Prof. dr. hab. Andrzej Gebski vierde afgelopen Goede Week zijn tien-jarig jubileum als docent kamermuziek aan de Gocher Steich Akademie van het 21ste Stringtime Nierderrhein Festival te Goch (DL) 2016. Hij geniet een indrukwekkende loopbaan als soloviolist, kamermusicus en als docent aan de Chopin Universiteit in Warschau.

.

Goede Vrijdag was dit jaar – onder Gebski zijn leiding – de grote avond van de kamermuziekuitvoeringen. Dit maal voor het eerst in het voormalige Klooster Maria Roepaen in Ottersum op Nederlandse bodem. Het grote Gocher Streichensemble onder leiding van Prof Popp sloot de avond gezamenlijk en waardig af.

Begeleider en jubilaris Prof. Gebski nodigde het jonge Beethoven dameskwartet na afloop van het concert uit om op het slotconcert op eerste paasdag in Goch nogmaals zijn favoriete stuk te spelen: Het beroemde allegro ma non tanto opus 18 nr. 4 van Beethoven.

Het prachtige concert op eerste paasdag met de drie strijkensembles was ook dit jaar weer prachtig geslaagd in een uitverkocht en sfeervol Kastell te Goch. Een groot feest!

Uitgelicht

Digitale krant