Talento Metissimo's eerste Schaakconcert in Ressen

Algemeen

RESSEN - Op zondagmiddag 12 juni laten jeugdigen van Talento Metissimo zich zien en horen. In het 12e eeuwse kerkje en de kosterij is er die middag een carrousel aan mogelijkheden. Welkom!

Vanaf 14.00 uur worden in de kosterij schaaklesjes en schaakpartijtjes verzorgd door zoal onze getalenteerde KNSB erkende schaakcoach en trainer Rob Knuiman uit Huissen. Tegelijkertijd start in het kerkje vam Ressen rond 14.00 uur de concertpianist Sofia Vasheruk en altviolist Ikira Wortel met een recital. Sofia geniet wereldfaam en speelt fabuleus.

Aansluitend vertellen Valentin Thonen en Kaj Wortel over hun profielwerkstuk de Daft Punk helmet van Thomas Bangalter waar ze ruim 2,5 jaar volledig zelfstandig aan bouwden in hun vrije tijd. Een prachtige verrijkingstaak! Onlangs wonnen ze een prestigieuze KNAW-prijs. Tot slot volgt in het kerkje een prachtig nieuw muzieksprookje van Spurn op de muziek van Vaughan Williams met Coen, Marlon, Ikira, Sofia en Nika!

Namens T.Metissimio is die middag de Europees schaakkampioene Anna-Maja Kazarian uit Den Haag in ons midden. Rond 16.00 uur zal ze een simultaan geven voor de jeugdige schakers onder ons. Anna-Maja is onlangs uitgeroepen in het Amsterdamse Max Euwe Centrum tot het grootste schaaktalent van 2015 in NL.

Zie voor het volledige programma: ww.TalentoMetissimo.nl. De entree is gratis. Een bijdrage is welkom voor de goede doelen van Talento Metissimo. Koffie/thee is voor eigen rekening.

Uitgelicht

Digitale krant