Afbeelding

Vrijdag barst in Gendt het Thetis Kersenfeest los!

Algemeen

GENDT - Na een jaar voorbereiding is het eindelijk zover: Thetis kan het startschot geven voor een spetterend kersenfeestweekend.

Extra uniek aan deze kersenfeest editie is de jeugdtriatlon. Deze wordt eenmalig in samenwerking met de stichting Duursport Gendt gehouden. Het startschot klinkt om 15:00 uur op zwembad Walburgen in Gendt. (Let op dit is een gewijzigde tijd). Hier wordt eerst 250 meter gezwommen, vervolgens 9 kilometer gefietst in rondes Nijmeegsestraat, Poelwijklaan, Kommerdijk en afsluitend 2 kilometer hardlopen op het sportpark Walburgen. Op zondag is er uiteraard de reguliere triatlon. Het startschot wordt door de kersenkoningin gelost om 13:00 uur op zwembad Walburgen.

Een prachtig stukje historie van onder andere zwembad Walburgen en sport en spel wordt getoond tijdens de tentoonstelling van de Historische kring Gente in De Leemhof. Ook zijn er de kunstwerken te zien van groep 7 met het kersenfeestthema 'Water raakt je'.

Naast alle festiviteiten wordt tijdens het kersenfeest ook aandacht gevraagd voor de stichting Fight cancer. Tijdens de opening en de activiteiten op het Thetisplein, kunt u zolang de voorraad strekt Thetis Fight cancer polsbandjes kopen. De opbrengst komt ten goede aan de stichting. (www.fightcancer.nl) Het volledige programma staat op www.thetisgendt.eu; Twitter #Thetis2016, facebook en Instagram thetis_kersenfeest.

Uitgelicht

Digitale krant