Afbeelding

Kinderfysiotherapie Fysiotherapie Wismans

Zakelijk Zaken Nieuws

GENDT - Bewegen hebben we allemaal min of meer vanzelf geleerd. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Maar wat als dat langer duurt of anders gaat dan gebruikelijk?

Denk aan een baby die een voorkeurshouding heeft, een peuter die vaak valt, een kleuter die moeite heeft met knippen of een tiener met houdingsproblemen. Een kinderfysiotherapeut kan dan helpen. Onlangs werd het team van Fysiotherapie Wismans in Gendt ook versterkt met zo'n deskundige: Roelie de Bruijn-Rensen.

Hoe werkt de kinderfysiotherapeut?

Verschillende mensen spelen een rol in de ontwikkeling van een kind. Soms is het een leerkracht of de huisarts die fysiotherapie adviseert. Maar ook ouders zelf kunnen hun kind aanmelden, er is geen verwijzing nodig. Kinderen krijgen vanuit de basisverzekering een vergoeding voor fysiotherapie, het eigen risico wordt niet aangesproken.

De eerste stap is een intake. De kinderfysiotherapeut doet dan onderzoek, observeert en voert gestandaardiseerde tests uit, waardoor een compleet beeld van het motorische niveau van het kind ontstaat. Vervolgens stelt de kinderfysiotherapeut – in samenspraak met de ouders – een behandelplan op.

Het oefenmateriaal dat Fysiotherapie Wismans gebruikt, is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Hoelang de behandeling duurt, hangt af van de aard van de hulpvraag. Bij het ene kind is alleen een advies voldoende, terwijl chronische klachten meer tijd vergen. Vaak geldt: hoe eerder de behandeling, des te kleiner de schade.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Fysiotherapie Wismans via 0481 769094 of info@fysiotherapiewismans.nl. De praktijk is gevestigd aan de Dorpstraat 21D in Gendt.

Uitgelicht

Digitale krant