Afbeelding

Klassieke souvenirs uit Ressen

Algemeen

RESSEN - "Afgelopen zondag 9 augustus genoten we van een klassiek veilig muziekmenu. We zien aardig wat bezoekers in het Ressense kerkje dat deze zomer voor het eerst is opengesteld.

Soms krijgt de gastheer of dame een ware hersenkrakende vraag, zoals deze: “Wat gebeurt er met het toerisme als in 2020 de NederGermaanse Romeinse Limes definitief op de WereldErfgoedlijst van Enesco komt? Worden Over-Betuwe en Lingewaard dan toeristische trekpleisters? Komt het toerisme dan als bestemmingsverkeer dwars door Lingewaard heen?”

...Uhh? Dan kijk je toch even naar boven... De medische wetenschap hanteert een prachtmethodiek van preventie gebaseerd op de mate van bewijskracht; de Evidenced Based Methode. Veiligheid is de hoogste graadmeter. Voorkomen is immers beter dan genezen. Als we dat nu vertalen...

De Ressense reiziger zoekt vast rustieke sfeer en ouderwetse veiligheid. Een tip voor nu misschien? Verhalen over het levensgevaarlijk obstakel bij de brug... stel je voor dat...

Na deze onverwachte preventieve voorlichting en het applaus van de klassieke altvioolklanken van Ikira volgde een spontane vraag naar de concert programmaflyers als herinnering aan Ressen en de goede zorg.

Zonder obstakels en ouderwets klassiek veilig is de rustieke canon waar iedere week het concert mee begint, van Tallis, 15-16e eeuw. Musici van harte welkom! Graag vooraf opgeven voor de souvenir-programma's!

"Vanaf 11.30 uur kunt u op zondag 21 en 28 augustus genieten van romantiek en enkele Gelderse componisten. Musici zijn welkom! De rustieke canon waar we iedere week mee beginnen, stamt uit 15-16e eeuw en is Evidenced Based zonder obstakels en klassiek veilig. Graag vooraf de solo's, duo's et cetera doorgeven voor op de souvenir-programma's! Voor info zie: www. Talentometissimo.nl of T 0481 465786 of M 06 25506566."

Uitgelicht

Digitale krant