A night at the opera in Ressen

Algemeen

RESSEN - Na een mooie zomerconcertreeks vindt op Monumenten-zaterdag 10 september de finale plaats ter behoud van Rustiek Ressen en Bemmel. 's Middags is er een actief matinee met Russian high tea ter introductie van de opera. 's Avonds klinkt een waar operaconcert. Ware nostalgie in het kerkje, de tuinen en de Kosterij.

Op de Monumenten-zaterdag kunt u het kerkje bezoeken en vragen stellen. Het matinee start om 15.00 uur. Zin om mee te zingen/spelen met de canon van Tallis? Kom op tijd met je instrument en standaard. Voor bladmuziek zie: www.TalentoMetissimo.nl. Verhalend musiceren en integreren is een van de kenmerken van talentontontwikkeling bij de stichting T.Metissimo. Vanaf 16.00 uur start het operagezelschap Music Take In met een Russian high tea-programma met Opera introductie. Pracht klanken op unieke locatie, kom genieten!

De finale is op zaterdagavond, dé avond middenin het Monumentenweekend. Om 20.00 uur begint het slotconcert. Een spreker - namens de Historische Kring - vertelt over de geschiedenis van de Koningshof Rexne. De enthousiaste prachtstemmen en musici van de stichting Music Take In nemen de toehoorder vervolgens mee op een heerlijke reis door operaland onder genot van een drankje. De internationale professionele toptalenten genieten wereldfaam. De 'muzikale klik' is groot en het plezier straalt ervan af! Wonderschone klanken met prachtige samenzang.

Het matinee is gratis. Avondconcert-kaarten zijn: 12,50 of 15,00 euro op de avond zelf. Ze zijn te bestellen via www.TalentoMetissimo of www.MusicTakeIn; 0481 465786 en 06 25506566 (Karen).

Uitgelicht

Digitale krant