Afbeelding

Energiedetectives op zoek naar energievreters

Algemeen

GENDT - Lingewaard Energie heeft bij IKC De Tichelaar, als eerste basisschool het energiebesparingsproject ‘De knop om’ afgerond met een presentatie in de weeksluiting.

Vier Energiedetectives van school zijn op zoek gegaan naar energievreters en hebben verschillende geheime opdrachten uitgevoerd op school. Deze bijzondere uitkomsten hebben ze gepresenteerd in de weeksluiting!

IKC De Tichelaar is een voorloper in Lingewaard op het gebied van tablet onderwijs. Op diverse locaties in de school staan kasten om de tablets op te laden. Het energieverbruik van deze kasten is door de energiedetectives een aantal weken bijgehouden. Hierdoor kwamen zij erachter dat de kasten vaak onnodig aan staan. Samen met Lingewaard Energie hebben ze de kasten voorzien van weektimers. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat de jaarbesparing gelijk staat aan 11.000 uur televisie kijken.

Ook hebben kinderen van groep 1 en 2 een mooi schilderij gemaakt van een regenton die ze heel graag aanschaffen voor het besproeien van hun schooltuintjes. Directeur Sven Schwartau zei dat een prima idee te vinden in het kader van water- en energiebesparing.

Uitgelicht

Digitale krant