Afbeelding

Centrum van Elst klaar voor Elst Op Stelten

Algemeen Zaken Nieuws

ELST – Ze zijn er klaar voor, de mannen en vrouwen van de commissie Elst Op Stelten die namens Centrum Management Elst op tweede pinksterdag maandag 5 juni traditioneel dit geweldig sfeervolle evenement organiseren.

Elst Op Stelten trekt ieder jaar weer tienduizenden bezoekers naar het Elster centrum. Het marktgebied spreid zich dan ook uit over alle winkelstraten van het centrum zoals de Halve Morgen, Willemsstraat, Smidsstraat, Werenfriedplein, Valburgseweg, Kleine Molenstraat en natuurlijk de Dorpsstraat inclusief Plein en Dillenburg. Elst op Stelten begint om 11.00 en duurt tot 18.00 uur.

Voor de allerkleinsten ontbreken de draaimolen en de springkussens (bij het Ploegje en bij de brandweer) natuurlijk niet. Als laatste toevoeging aan de rij van attracties kan de terugkeer van de kinderboerderij in de Halve Morgen gemeld worden. Ook in de Halve Morgen is de wensambulance te zien.

Opeldealer Broekhuis, de brandweergroep Elst en de kunstige houtcarvers staan vlak bij de Grote Kerk in de nabijheid van de beeldengroep. De Elster Ponyclub is bij de RK Kerk te vinden en de duiktank van duikvereniging Gaviiformes staat op de hoek van de Oranje Nassaustraat.

Op Plein, voor het gemeentehuis, staat de bungeetrampoline. Hans Weijs Motorsport zorgt voor spektakel in de Kleine Molenstraat waar zij een heuse rallyserviceplaats opbouwen. Hobma Modelbouw is te vinden in de Van Hogendorpstraat en de springgroep van GV Elistha verzorgt demonstraties op de Valburgseweg waar ook de Steltlopers vanaf zullen vertrekken.

Het vernieuwde Werenfriedplein krijgt in 2017 nog meer allure doordat café bij Tante en Mitra Elst een speciaalbieren plein zullen inrichten, terwijl ook de klimrots er weer een plaats krijgt. Daarnaast is er live muziek op het podium van het Werenfriedplein met de formatie Cold Beverage. Op Plein waar het hoofdpodium staat en de horeca verzorgd wordt door Het Wapen van Elst in samenwerking met café De Ommelanden speelt de live band Trio Carwash. De drie andere podia (bij Snelders Sport, op de hoek van de Valburgseweg/van Hogendorpstraat en op de hoek Smidsstraat/Willemsstraat) zijn er dj-s die de muziek verzorgen.

Elst Op Stelten is per openbaar vervoer goed bereikbaar. Het NS station is op 5 minuten loopafstand van de ingang van de markt. Op de Rijksweg stoppen diverse buslijnen. Wie op de fiets komt, kan deze bewaakt stallen in de stallingen voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank bemand worden door jeugdspelers van Spero. Parkeren kan op het Europaplein, het Land van Tap (150 plaatsen) en in de P&R Parkeergarage nabij het NS station waar gratis plaats is voor 600 auto's.

Meer informatie over Elst op Stelten staat op www.elstopstelten.nl.

Uitgelicht

Digitale krant