Afbeelding

Koningsbal schuttersgilde Sint-Bavo

Algemeen

ANGEREN - Op zondag 2 april vond het jaarlijks prijs- en koningschieten plaats van het schuttersgilde Sint-Bavo. Met trots verdedigde Jos Hendriks zijn titel en mocht zich voor het jaar 2017 opnieuw schutterskoning noemen.

Traditiegetrouw wordt de nieuwe schutterskoning twee weken later gehuldigd. Door diverse omstandigheden kon de koningshulde niet doorgaan. Deze werd verplaatst en er werd een nieuwe datum gevonden. Nu is het dan eindelijk zover. Aanstaande zondag 1 oktober zal het koningspaar Jos en Brigitte Hendriks zijn verdiende koningsbal krijgen. Aansluitend aan de viering van Bavodag zal het schuttersgilde Sint-Bavo omstreeks 14.30 uur onder muzikale begeleiding zijn 'nieuwe' koningspaar naar de feestzaal begeleiden in het Kulturhus in Angeren. Binnen zal het koningspaar officieel worden gehuldigd en zal er een vendelhulde plaatsvinden.

Na het officiële gedeelte zal het koningsbal losbarsten onder de muzikale klanken van de band Kiep Movin. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om een hapje en een drankje te komen doen in het Kulturhus in Angeren, gelegen aan de Emmastraat 23.

Uitgelicht

Digitale krant