Afbeelding

Historische Kring Doornenburg kweekvijver voor maestro’s?

Algemeen

DOORNENBURG - In het Gemeentenieuws werd onlangs aangekondigd dat Luuk Timmers en Geert Claassen, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de Historische Kring, op 25 november met vier andere Doornenburgers gaan strijden om de eeuwige roem en gouden dirigeerstok tijdens Maestro van Doornenburg 2017. Meesterlijk!

Is het toeval, zoveel maestro’s bij de HKD? Natuurlijk niet. Denk maar aan Jo Leenders en Jan Meuwsen, die voor hun overlijden de grote inspirators waren voor het opstellen van een boek over de verdwenen Doornenburgs buurtschap 'De Burgeu'. Van het boek dat op 8 september is gepresenteerd, zijn In tien dagen tijd al 200 boeken verkocht. Ook meesterlijk! Het boek werd overhandigd aan twee trotse mensen: Patrick, de zoon van Jo, en Ria, de weduwe van Jan.

Nog interesse? Stuur een mailtje naar info@historischekringdoornenburg.nl of kom langs tijdens de werkavond op dinsdag 3 oktober. Iedereen is dan ook welkom met haar/zijn foto’s en verhalen.

De Historische Kring heeft ook bijna de grens van tweehonderd leden bereikt. In twee jaar tijd van 70 naar 200 leden, zeer meesterlijk. De Kring is mede door deze snelle groei op zoek naar nieuwe ‘gildemeesters’ die het voortouw willen nemen tijdens werkavonden of misschoen bij concrete projecten.

Uitgelicht

Digitale krant