Afbeelding

Bevelander Cultuurdag in Oktoberfest-sfeer

Algemeen

HUISSEN - Dit jaar viert blaasorkest De Bevelander Muzikanten uit Huissen deze Cultuurdag op zondag 8 oktober. Alle fanclubleden van de kapel hebben een uitnodiging ontvangen, daarnaast is iedereen vanaf 13.30 uur welkom om het feest in de sfeer van een typisch oktoberfeest mee te maken. De locatie is de zaal van ‘Herberg De Hoeve’(Ponderosa), Hoeve 31 in Huissen.

Men kan niet alleen genieten van muziek van de Bevelanders zelf, maar ook van Egerländer kapel De Leemkuulers uit Bemmel. Dit orkest is prima in staat om een mooi sfeertje te creëren. Onlangs nog werd het orkest gehuldigd met een prijs als beste kapel van een Kapellenfestival in Austerlitz(U). Het repertoire bevat veel nummers die ongetwijfeld heel bekend in de oren zullen klinken. Daarbij zal ook de alphoorn niet ontbreken. Een voorproefje kan men meemaken tijdens het Jaarconcert van dit mooie orkest in De Kolk in Haalderen op zaterdagavond 30 september.

Cultuurprijs

Rond de klok van 16.00 uur wordt de jaarlijkse Cultuurprijs uitgereikt door een lid van het college van B&W van de gemeente Lingewaard. Opnieuw wordt er daarmee een persoon of groep van personen in het zonnetje gezet, die zich verdienstelijk heeft of hebben gemaakt voor behoud en/of uitbreiding van het Huissens culturele erfgoed.

De entree is gratis en de ontvangst in Herberg De Hoeve vindt plaats met een gratis kopje koffie of thee.

Uitgelicht

Digitale krant