Afbeelding

OLKT en Rabo Wielerronde Bemmel met internationaal podium

Algemeen

BEMMEL - Zondagochtend 17 september barstte de strijd los om de tweede titel bij het Open Lingewaards Kampioenschap Tijdrijden. De renners werden in de race tegen klok getrakteerd op een snel parcours, weinig wind en onder een mooie nazomerse zon. Alle reden voor snelle tijden.

De zege bij de dames was voor Miriam Fuselier uit Arnhem en de titel bij de heren viel ten prooi aan Joost van de Wateringen. Ook uit Arnhem. Met gemiddelde snelheden van ruim 38 km/u bij de dames en 43 km/u bij de heren vormt dit een goed mikpunt voor ambitieuze renners op het OLKT 2018!

De Dikke Banden Race voor de allerjongsten op gewone fietsen oogstte veel aanmoediging van het aanwezige publiek, gevolgd door wedstrijden in de leeftijdscategorie van 7 tot 12 jaar. Het enthousiasme en energie waarmee deze jonge talentjes over het parcours snelden, belooft wat voor de toekomst.

De volgende winnaars konden worden gefeliciteerd: Siebe Wezenberg, Ruben Duren, Pepijn Keijser (DBR), Marissa van Putten (Cat.1), Victor Kroesbergen (Cat.2), Toine Broekroelofs (Cat.3), Jan van Schaik (Cat.4), Norah Knoef (Cat.5), Casper Noorloos (Cat.6), Sam Hermans (Cat.7).

Vervolgens werd het startschot gegeven voor de recreanten over een wedstrijd van 25 minuten en drie finalerondes. In de levendige koers waren veel premies te verdienen, waarbij het niemand lukte om weg te blijven uit de greep van het peloton. De eindsprint leverde een terechte winnaar op, Kevin Gideonse uit Ooij. Een verrassende derde plaats was voor Verzetje renner Brhane Debesay uit Eritrea.

Het slotakkoord van de amateurs 40+/Sportklasse was gewoonweg grandioos. De licentiehouders zorgden voor een harde onderlinge strijd. Met snelheden tegen 50 km/u probeerden veel renners weg te komen, wat uiteindelijk lukte voor een groep van negen renners. Hieraan zat ook de latere uit Bonn afkomstige winnaar Jorg Grunefeld. Ron Paffen uit Milsbeek werd tweede en meervoudig Bemmels kampioen Marcel Alma uit Harskamp moest dit keer genoegen nemen met een derde plaats.

Wederom een geslaagde Bemmelse wielerdag, dat met steun van sponsoren en hulp van enthousiaste vrijwilligers tot stand is gekomen.

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant