Afbeelding

Bijzondere reünie in de Theaterkerk

Algemeen

Door de Stichting De Plak werden de afgelopen jaren regelmatig reünies georganiseerd voor de vroegere scholieren van de jongensschool in Bemmel. En dan ging het vooral om de scholieren van de geboortejaren eind jaren dertig tot medio jaren veertig. Dit jaar werd de lat wat hoger gelegd.

Nog één maal een reünie maar dan voor die hele generatie. Scholieren van toen, met nu leeftijden van 70 tot 80 jaar. Niet alleen van de jongensschool, maar deze keer ook van de vroegere meisjesschool.

En na een lange voorbereidingstijd was het dinsdag 26 september zover. Ruim 200 oudgedienden van de beide r.k. lagere scholen in Bemmel waren present in de theaterkerk. Niet alleen uit alle hoeken van ons land, maar ook vanuit Duitsland en België.

Een programma vanaf 10.30 uur tot 17.00 uur. Een "Bemmels" programma met korte filmpjes en sketches in de theaterzaal, maar vooral voldoende tijd voor ontmoetingen en het ophalen van gemeenschappelijke herinneringen in een ontspannen en ongedwongen sfeer.

Door de Historische Kring Bemmel waren in enkele zalen van de theaterkerk panelen geplaatst met afbeeldingen van het vroegere Bemmel en klassenfoto's van de lagere school. Ook waren er nogal wat boeken en publicaties over oud-Bemmel ter inzage en te koop.

Een bijzondere reünie in een bijzonder gebouw waarin iedereen in vroeger jaren heel wat uren heeft doorgebracht en nog heel wat herinneringen aan heeft. Voor veel van de aanwezigen, en dan natuurlijk vooral diegenen die van elders kwamen, was dit een eerste en verrassende kennismaking met het tot theaterkerk omgebouwde kerkgebouw.

Al met al een zeer geslaagde reünie waar de aanwezigen en de organiserende Stichting De Plak met voldoening op terug kunnen kijken. Voor velen is het voor herhaling vatbaar.

Uitgelicht

Digitale krant