Afbeelding

Ode aan Stille Heldin

Algemeen

HUISSEN - Tijdens een bijzondere bijeenkomst werd mevrouw Jet den Biggelaar- Simmelink een ode gebracht. De uit Roermond afkomstige Jet verbleef in het najaar van 1944 in Huissen.In haar dagboek legde zij de oorlogstragiek vast en zij hielp daadwerkelijk de vele burgerslachtoffers van het geweld.

Reden voor Hans Hoen en Ton van Bon om haar te interviewen en om dit met oorspronkelijke filmbeelden vast te leggen in een unieke documentaire. De Historische Kring Huessen en het Exoduscomité sloegen de handen ineen om juist deze dame, deze Stille Held, alsnog te danken voor het inzet in deze moeilijke periode.

Uit handen van de voorzitter van de kring, de heer Emile Smit, kreeg de verraste Jet de Marigold Memorial pin opgespeld. Tijdens de gelegenheid werd het eerste exemplaar van het Marigold Memorial Certificaat uitgereikt door Martien van Hemmen van het Exoduscomité.

De druk bezochte bijeenkomst betekende voor mevrouw Simmelink en haar familie een onvergetelijke avond. Tevens was de avond een bevestiging dat de oorlogsperiode een niet te vergeten onderdeel is van onze historie. Op deze manier werd geschiedenis geschreven door voorbeeldige samenwerking tussen organisaties.

Uitgelicht

Digitale krant