Afbeelding

Lezing Jeroen Jeroense: ‘De ziel van Luther’

Algemeen

BEMMEL - Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther het wereldbeeld hervormde. Wie was deze man en wat heeft hij ons vandaag nog te vertellen?

In deze lezing proberen we de ziel van Maarten Luther bloot te leggen. We bekijken leven en werk van deze kerkhervormer nu eens niet vanuit een theologisch maar vanuit een psychologisch perspectief. De Kinkelacademie heeft ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie dr. ds. Jeroen Jeroense, predikant uit Elst, uitgenodigd om op maandag 6 november om 20.00 uur hierover een lezing te geven.

Jeroen studeerde theologie in Utrecht en promoveerde op het maatschappelijk theologisch debat in de theologie van Arend Th. Van Leeuwen. Daarna volgde hij een master pastorale theologie en rondde hij Klinisch Pastorale Vorming af. Hij is lid van de stuurgroep 'Op Goed Gerucht' een landelijke werkgemeenschap van theologen die op zoek zijn naar meer creativiteit, lef, spiritualiteit en humor in de kerk.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken? Via de www.dekinkel.nl -agenda-6 november is meer informatie beschikbaar over deze lezing. Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel. Deze kosten inclusief kopje koffie/thee bij aanvang 12,50 euro.

De Kinkelacademie wijst u op de mogelijkheid om voor de vier komende lezingen nog een passe-partouts te bestellen. Men betaalt voor deze vier lezingen 40 euro..

De lezing is maandag 6 november 20.00 uur in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel.

Uitgelicht

Digitale krant