Afbeelding

Intratuin neemt Helsen Tuinen en medewerkers over

Zakelijk Zaken Nieuws

HUISSEN – Als de spil van een bedrijf onverwachts overlijdt, komen familie en medewerkers in een achtbaan terecht van emoties, zaken regelen, vragen over de toekomst en beslissingen nemen. Het overkwam de medewerkers van Helsen Tuinen in Huissen en de familie Helsen toen zoon Gerald, eigenaar van het bedrijf, hen plotseling ontviel.

'Uw Tuin Hoveniers' is een onderdeel van Intratuin waarvan Joep Ebben directeur is. Tijdens zijn opleiding liep Joep vroeger stage bij Helsen Tuinen. Toen nog onder leiding van Michel, de vader van Gerald. Met inmiddels drie Intratuinvestigingen en 'Uw Tuin Hoveniers' onder zijn hoede, heeft Joep zijn sporen in de branche al wel verdiend. 'Ik zag het zeker als een kans toen ik werd benaderd om na te denken over een overname. Zowel Helsen Tuinen als Uw Tuin Hoveniers zijn sterk in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud, de bedrijven hadden veel overeenkomsten. Bovendien werkten er bij Helsen Tuinen al jaren vakmensen met een enorme passie voor het hoveniers vak. Toen ik de mensen had gesproken was de keuze snel gemaakt om samen te kijken hoe we hier invulling aan konden geven. We hebben hiermee jaren aan ervaring in huis gehaald in de persoon van Eddy Rasing, Rudie van Sommeren en Peter Tijsen', aldus Joep.

Ook Marcelle Vette, die al 25 jaar bij Helsen in het tuincentrum werkte, is onlangs aan de slag gegaan bij Intratuin. In de vestiging in Elst mag zij haar vakkennis inzetten op de tuinplantenafdeling. Marcelle; 'Dat mijn 'Helsen collega's' en ik de kans hebben gekregen om onze passie voort te zetten bij Intratuin, dat vind ik echt geweldig. Ik ben er dan ook zeer dankbaar voor.' Ze pinkt een traantje weg... 'We kwamen uit een moeilijke emotionele situatie, maar ik ben hier in Elst werkelijk in een warm bad terecht gekomen,' aldus Marcelle.

Intratuin en Uw Tuin Hoveniers hopen zo de bestaande en nieuwe klanten optimaal te kunnen bedienen. www.uwtuin.net / www.helsen.nl

Uitgelicht

Digitale krant