Op naar een warme Zandse Kerk

Algemeen

HUISSEN - Stichting De Zandse Kerk is momenteel druk met een aantal verbouwingen in De Zandse Kerk. Momenteel wordt er druk gewerkt aan een nieuw verwarmingssysteem. Vanaf 4 december wordt verwacht dat de verwarming volledig werkt.

Tijdens de overnametijd van de Zandse Kerk werd spoedig bekend dat het bestaande verwarmingssysteem niet geschikt was voor de toekomst. De kerk werd maar moeizaam warm. Reden voor de stichting om de verwarming van het kerkgebouw anders aan te pakken. In samenwerking met Denned is gezocht naar een passend alternatief met de beschikbare middelen. Gekozen is voor een gasgestookt verwarmingsconcept waarbij gebruik gemaakt wordt van heaters. Hierdoor worden de bezoekers verwarmd in plaats van de hele kerk. Daarbij komt dat het systeem in delen te schakelen valt. Hierdoor is het mogelijk om alleen dat deel van het kerkgebouw warm te stoken, dat gebruikt wordt.

Twee weken geen activiteiten
Door de verbouwingen ontstaat er dusdanig veel overlast, dat het niet mogelijk is om uitvaarten of andere activiteiten te laten plaatsvinden. Daarnaast zouden dergelijke diensten de verbouwing erg vertragen. Voor nu geeft de stichting aan de verschillende bouwteams de ruimte om ongestoord de komende twee weken te verbouwen, zodat bij aanvang van de kersttijd het kerkgebouw weer netjes gemaakt kan worden.

Ondertussen is ook de bouw van de kerststal begonnen. Dit jaar wordt deze weer anders. Nu al nieuwsgierig? Volg ons op Facebook of kijk op www.zandsekerk.nl. Staat de deur open of brand het licht, kom dan gerust eens kijken naar de voortgang.

Uitgelicht

Digitale krant